1. Henkilöt

Turo Rytkönen

Turo Rytkönen sai nuorena idean henkilöstön työtehon ja -hyvinvoinnin seurannan sovelluksesta. Hän perusti ideaan perustuvan yrityksen Workyouenjoy, jonka kasvattamiseen käytti kaiken aikansa. Workyouenjoy menestyi ja kansainvälistyi, minkä takia matkusti ympäri maailmaa. Kaikki Turon energia ja tarmo keskittyi firmaan.  

Turo joi ja juhli paljon, niin paljon, että siitä tuli vahingollista firmalle. Äksyili muille ja oli sitä mieltä, että ongelmat johtuivat muista. 

Hän tapasi Saksassa naisen, johon ihastui ja joka tuli raskaaksi. Meni naimisiin ja osti ison kartanon Tuusulanjärven rannalta, Rytkösenniemestä. Turo on 53 vuotias.

Vain Yksi Elämä

Turon oikea käsi ja assistentti – Mia Pohto

Mia Pohto on 32 vuotias tietotekniikan diplomi-insinööri. Mia on Turon lapsuuden kaverin tytär, jonka Turo palkkasi nuorena töihin firmaansa. Vaikka Turo käyttäytyi muuten ääliömäisesti, on kohdellut Mia aina ystävällisesti. Mia huolehtii kaikesta, ihan kaikesta.

Vain Yksi Elämä

Turon vaimo – Maria ja poika Mathias

Maria on saksalainen, Turoa 8 vuotta nuorempi. Hän halusi loisteliaan elämän Turon rinnalla, Mutta loistelias elämä vaihtui yksinäisyyteen kartanossa Suomessa. Maria kasvattaa ja hellii poikaansa Mathiasta. Kaikki muuten hyvin, paitsi että on koko ajan yksin kotona. Suomessa, jossa ei tunne ketään paitsi naapurit, Veikon ja Raijan. Vanhukset ottavat poikaa hoitoon, kun Maria käy harvoin jossain. 

 

Naapurit – Veikko ja Raija

Veikko on Turon lähin naapuri, jolla torppa mäen takana, Tuusulanjärven rannalla. Isoisä oli kartanon nuorin poika. Sai palan maata, jonne rakensi pienemmän maalaistalon. Punainen mökki, jonka pihassa uudempi autotalli, ulkosauna rannassa. Veikko kalastelee paljon ja käy soudellessa poikkeamassa Turon luona. 69 vuotias, mutta erittäin hyvässä kunnossa.

Veikon vaimo Raija sai aivoverenvuodon ja makaa sairaalassa. Veikko käy katsomassa häntä joka päivä.

 

Vain Yksi Elämä

Marian isä – Fredrik 

Dr. Fredrik Becker on Turon saksalainen liikekumppani.  Maria oli töissä isänsä firmassa, kun he tapasivat toisensa.

eKirja

Timoteus Bergson

Rikkaan perheen lapsi, joka ajautui jo nuorena rikoksen tielle. Sai kaiken ja oli lellitty. Kasvoi narsistiksi. Manipuloi, varastaa ja huijaa kaikkia. Ei tarvitse ystäviä, koska voi ostaa kavereita.

 

ekirja

 

Bergsonin kaveri – Saska

Puolalaistaustainen pilviveikko, joka on Bergsonin mukana rahan takia ja jotta saa riittävästi kamaa.

 

Komisario Jarkko Jokinen

Byrokraatti, joka johtaa työpöydän takaa. Hänellä on kolme tärkeää sääntöä:

  • Sääntö nro 1: Ensin kuppi kahvia ja työasiat vasta sen jälkeen. 
  • Sääntö nro 2: Lounaalla, ruokapöydässä EI jutella työasioita. Se on omaa aikaa.
    Jälkiruuan lopuksi voidaan kertoa mitä seuraavaksi. 
  • Sääntö nro 3: Rauhallisesti, ei hötkyillä.

Jokinen

Vanhempi tutkija Seppo Sipilä 

Poliisilaitoksella vähennetään väkeä koko ajan ja vauhtia kiristetään. Koko ajan pitäisi juosta vain kovempaa. Joten Seppo Sipilä on päättänyt lopettaa juoksemisen. 

Seppo Sipilä on tarkka, että jokainen ylityötunti tulee merkittyä. Ylitöitä voi tehdä silloin kun niistä maksetaan parhaiten, jos ne eivät haittaa vapaa-aikaa. Hän on myös oppinut, että ei kannata hermoilla. Tapaukset ratkeavat, jos ovat ratketakseen.

 

 

Nuorempi tutkija Harri Kallio

Harri Kallio perheenisä, jolla 12-vuotias tytär Ninni. Naimisissa 8 vuotta vanhemman yrittäjän kanssa, jolla paljon poissaoloja. Kallio saa lastenhoitoapua tarvittaessa omalta äidiltään. 

Harri Kallio harrastaa muiden isien kanssa lastenmusiikin soittamista bändissä nimeltä Levottomat Isät. Hän ottaa kaikki ylityöt vapaina ja pitää palkatontakin, koska vaimon palkka riittää elättämään heidät. Käy töissä vain, että on jokin muu harrastus kuin kotona olo. 

Harri Kallio kuitenkin tykkää poliisin hommista. Ne tulevat heti kolmantena perheen ja musiikin jälkeen. Hän kertoo tapauksista tyttärelleen Ninnille, joka mielellään keksii ratkaisuja. 

 

 

Rikosylikonstaapeli Katja Nykänen

Poliiseista ainut ahkera ja vain työlleen sitoutunut. Muut pitävät hänen innokkuuttaan typeränä. Tämän takia hän jää välillä salaa ylitöihin, eikä merkitse kaikkia tehtyjä tunteja. Katja Nykänen on nelikymppinen. Ei ole saanut isompia ylennyksiä, koska on ymmärtänyt, ettei niitä kaipaa. Katja Nykänen saa nautintoa tapauksien ratkeamisesta. Toisaalta käy lähellä masennusta, jos tapaus jää ratkeamatta. Silloin juoksee tai  juo. Pahoissa tapauksissa molempia.