6. Toipuminen ja kotiin

Heti seuraavana päivänä Turo ilmoittaa Mialle, että hän haluaa kotiin. ”Järjestä kotiin kaikki toipumiseen tarvittava. Osta kaikki ne laitteet, mikä tarvitaan. Otat rahat firman tililtä”
”Mutta, eihän se käy. Heräsit kolmen viikon koomasta vasta eilen, ei lääkäri millään päästä sinua kotiin vielä.” Vastustelee Mia

”Jätä lääkärit minun huolekseni, tee vain niin kuin pyydän, ole kiltti. Sinulla menee järjestelyihin muutama päivä. Siinä ajassa saan hyvin järjestettyä itselleni kotiutuksen. ”

Mia tökkäisee sormella hellästi Turoa vatsaan. Turo yrittää näytellä, että se ei satu, mutta ilmeestä näkee sen tekevän kipeää. ”Käskystä herra, lähden toteuttamaan toiveenne”

”Voisitko pyytää Riinan käymään luonani. Alkaisin heti pehmittelemään häntä, jotta osaa tehdä oikeita päätöksiä, kun olet saanut kaikki valmiiksi. Etkä sitten ala viivyttelemään. Kolmen päivän päästä pitää olla kaikki valmiina. Veikko auttaa sinua.”

”yes SIR”

Kun hoitava lääkäri Riina tulee käymään, niin Turo kertoo hänelle ”Vain Yksi Elämä” -konseptistaan. Toki Riina oli kuullut Turon tarinan, mutta hän kuunteli esittelyn kiinnostuneena.
”Kuten varmaankin ymmärrät, niin minun on tärkeää, tämänkin koettelemuksen jälkeen, kertoa ihmisille, ettei saa luovuttaa. Ei saa antaa katkeruuden ja epätoivon pilata elämää. Minun pitää nyt näyttää esimerkilläni, kuinka kuoleman porteilta käymisen jälkeenkin ihminen pystyy palaamaan onnelliseen elämään. Haluan kertoa selviytymistarinani ihmisille. Ja antaa toivoa heille, jotka eivät vielä usko parempaan huomiseen. ”

Useiden keskustelujen jälkeen Turo saa sovittua Riinan kanssa, että hän tulee tekemään kotikäyntejä säännöllisesti. Hieman enemmän suostuttelua tarvitse Turon toinen pyyntö. Turo nimittäin vaati, että lääkäri sitoutuu täydelliseen vaitioloon.

Turo ehdottaa, että hän maksaa Riinalle sadantuhannen euron korjauksen allekirjoituksesta salassapitosopimukseen, jossa Riina lupaa olla kertomatta mitään tietoja Turon terveydentilasta kenellekään. Ei edes poliisille!  Samoin sopimukseen kuuluu, että Riina ei kirjaa mitään tietoja Turon terveydentilasta mihinkään tietojärjestelmään.  Jokainen kommentti on sanatarkasti sovittava Turon kanssa. Kaikki heidän väliset keskustelut kuuluvat salassapidon piiriin.
Kahden vuoden päästä allekirjoituksesta, Riina saa toisen sadantuhannen euron korvauksen. Jos Riina taas rikkoo sopimusta, lankeaa tästä miljoonan euron sakko.

Riina hämmästelee, miksi tarve moiseen poikkeusjärjestelyyn. ”Minullahan on ihan normaali lääkärin valaan kuuluva salassapitovelvollisuus. En ymmärrä miksi tällainen erikoisjärjestely tarvitaan.”

Turo selittää sen liittyvän hänen liiketoimintaansa. Hänellä on suunnitelma jatkaa esiintymisiä samalla agendalla kuin aikaisemminkin. Mutta nyt ilman matkustelua, digitaalisesti. Turoa haluaa kertoa yleisölle paranemisestaan siten, että se tukee hänen viestiään. Ei ehkä moraalisesti ihan oikein, mutta koska tarkoitus on hyvä, niin pieni vilppi on varmaankin sallittua. Mutta koko hyvää tekevä konsepti menee rikki, jos juorulehdet saavat tietoonsa hänen oikean terveydentilansa. Sen takia sakon pitää olla isompi kuin summa, jonka mikään juorulehti ikinä maksaisi.

Paluu kotiin

Turon toiveista ja ärhentelyistä huolimatta, kestää 8 päivää, ennen kuin Rytkösenniemen kartano on valmis hänen hoitopaikakseen. Äärimmäisen huolelliset naiset Miia ja Riina ovat juoksuttaneet Naapurin Veikkoa huolella. On rakennettu pyörätuoliramppi kartanon lisäksi myös saunalle. Makuuhuoneeseen on hankittu sähköisesti säädettävä, hierova sänky, jonka päädyssä roikkuu punainen hälytinlaite. Sängyn molemmin puolin on kalliin näköisiä laitteita, vielä muovitettuna. Seinällä on korkea, kaksiovinen kaappi täynnä erilaisia tarvikkeita Turon hoitamista varten.

Ambulanssi ajaa hitaasti Rytkösenniemen pihaan, perässään Riinan uusi, punainen BMW 330e sekä Veikon ajama Turon Volvo. Veikko ajaa Volvon latauspisteen eteen ja kiinnittää piuhan pistokkeeseen. Riina taas jää hetkeksi autoon ihailemaan uutta autoaan. Kun hän avaa oven, niin Bemari päästää hälytysäänen. Riinalta menee hetkeksi pasmat sekaisin, ennen kuin hän tajuaa, että auto pitää sammuttaa painamalla Start/Stop painiketta.

Samaan aikaan ambulanssin kuljettaja avaa takaovet, joka paljastaa sisällä makaavan Turon, ja hänen vieressään istuvan Mian ja takana hääräävän toisen ambulanssimiehen. ”Miten me saamme Turon pyörätuoliin?”
”Heleposti, älä sinä tyttö siitä huoli. Me tehdään tätä ihan joka päivä.”  Vastaa kuljettaja Mialle, joka ymmärtää, että tästä operaatiosta kannattaa pysyä sivussa.

Kun Turo istuu tukevasti pyörätuolissa, kuljettaja lyö takaovet kiinni ja toivottelee mukavia elonpäiviä ” Meitäpä ei näissä juhlissa enää kaivata. Pärjäilkäähän. Vikkelästi myö taas tullaan, kun kututaan, moro”
”Kiitos Juuso ja Taifa, nähdään taas. ” vastaa Riina samalla vilkuttaen.  

Veikko ottaa kiinni pyörätuolista ja työntää Turon sisälle ovesta, jota Miia pitää auki. ”Täällähän tuoksuu savuahven. Veikko se ei petä koskaan, mahtavaa olla kotona. Joitko jo sen Rieslingin? ”
”Viini on tallessa ja kylmässä. Ja taitaa siellä pysyäkin, jos yhtään tunnet tuota naisväkeä.”
”Viedään Turo makuuhuoneeseen ja nostetaan sänkyyn. Tarkistan hänet, ennen kuin lähden takaisin sairaalaan. Voit Veikko sillä aikaa tehdä pienen annoksen Turolle. Mutta varmista, ettei siinä ole yhtään, ei yhtään ruotoa.”

Lääkärin lähdettyä Miia tarjoutuu syöttämään Turoa, josta tämä kieltäytyy ehdottomasti. Miia ja Veikko seisovat sängyn päädyssä, Turoa tuijottaen. ”Lopettakaa tuo heti. Tiedän, että näytän pää puoliksi paketoituna idiootilta, mutta olen ihan sama Turo kuin ennen ampumistakin. Käykää hakemassa ruokaa ja viiniä ja tulkaa kanssani syömään. ”.